Курсове,училища и университети  

Курсове за средно 4
Курсове за висше 28
Училища 2353
Университети 55
всички
училище

Държава: България
Област: Добрич
Град: Добрич
 
Вид:

•  

Език на обучение:

•  Български език

Вид-детайли:
Финансиране: общинско
 
Адрес: ул. "Отец Паисий" № 17
ПК: 9300
Телефон: 058/ 60-28-23 , 058/ 60-27-98 ,
Уеб сайт: http://s-m-i-r-n-e-n-s-k-i.hit.bg


Описание на училището
 
Основно училище "Христо Смирненски" е открито на 15 септември 1960 г.
То е първото осмокласно училище в града. Съгласно Закона за удължаване на основното образование с една година (от седем години на осем) временно основните училища трябва да са два типа - седмокласни районни осмокласни, в които ще завършват VIII клас учениците от седмокласните училища. Район на училище "Христо Смирненски" са седмокласните училища от града - "Отец Паисий", "Н. Й. Вапцаров" и "П. Волов"

Учениците и учителите влизат в нова сграда, чиито строеж е започнат от строителен комитет и завършен от държавата. Сградата има 14 учебни помещения и отделна пристройка за физкултурен салон. Двадесети деветчленният учителски колектив е ръководен от Цонко Койнов Памукчиев - директор и Кръстйо Бойков Петров - заместник-директор.

Започнало с оскъдна материална база, получена от Основно училище № 4 в нчалото на учебната година, ОУ "Христо Смирненски" завършва учебната година с нови чинове, катедри, маси, столове-материална база, която изненадва. Всияко е набавено с помощта на отдел "Народна просвета" с труда на учители, ученици, помощен персонал и родители.Осмите класове със собствени отработени средства закупуват радиоуредба на училището, закупени са инструменти за фанфарния оркестър, създаден от Руска Янкова.

На 3 октомври 1985 г. висшето ръководство на държавата награждава Основно училище "Христо Смирненски" гр. Добрич с орден "Св. св. Кирил и Методий" - първа степен за постигнати успехи в учебно-възпитателната дейност и във връзка с 25 години от основаването му.
 


град

Информация за България
 

България предлага много голям избор на средни училища, колежи и университети, както и на институции за повишаване на квалификацията.  България е известна със своите образователни структури, предлагащи качествено образование и обучение, както и различни курсове за получаване на сертификати за владеене на чужди езици и подготовка за кандидатстване в чужбина.България е най- древната страна в цяла Европа, просъществувала под едно и също име повече от 18 века. Като дата на създаването се посочва далечната 681г., но земите ни са били населявани далеч преди това. За тази теза има множество доказателства, едно от които е и най-старото злато с владетелски знаци, открито до момента, датиращо от преди 4000г. пр. Хр.Българите са били една от главните движещи сили на историческите събития, разиграли се няколко хилядолетия преди Христа, а и след това. Българите пренасят хилядолетните си културни и държавнически традиции и ги предават на славяните. С това се слага началото на създаването на държавата ни.Малко известен е факта, че българите са били не само номадско племе, но и изключително образован  и напредничав народ. Древнобългарският календар е признат от всички световни специалисти в тази област за най-прецизния. Дори и днес, когато светът се гордее с космическите си постижения, не може да бъде създадена по-точна календарна система от древнобългарската . Франсоа Митеран, един от президентите на Франция, казва, че “българският народ е един от създателите на цивилизацията на нашата планета”, а американският професор Норман Дейвис твърди, че българите стоят “в ядрото на европейската цивилизация”. Притежавали са богати познания в областта на астрономията, строителството, земеделието, имали са своя писменост. Едно от най-големите им достойнства е, че навсякъде, където са спирали, са създавали държави със свое специфично устройство, с добре подредена административна и военна структура, и със съответните титли. Българските държави оставят дълбока следа в историческия процес с високоразвитата си организация и стройна уредба от норми и добродетели като лоялност, търпимост, справедливост. Българската идея за държавност се оказва изключително печеливша. В Европа българите създават втората след Римската империя държава, но като държавно устройство тя е коренно различна от гръко-римския модел - не е робовладелска.Всичко това прави страната ни един незаменим източник на знания, култура и история, която има не само локално, но и световно значение. Разположена на кръстопът, тя е неповторима смесица между спомените на миналото и надежди за бъдещето.

Споделете Опит !Ако сте студенти или ученици в България или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти и ученици, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в страната. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления! Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за ВУЗ и училищата в България.


Прочетете повече за България

програма

специалности

кандидатстване

Как се кандидатства
Изпити
Тест
По документи
Разходи

настаняване

спорт
Курсове подходящи за кандидатсване за това учебно заведение

26.03.2014
Голямо разнообразие от технически университети и специалности в НДК

23.03.2014
Възможности и стипендии за висше обучение в Русия

23.03.2014
Медиите представят своите предложения към бъдещите журналисти в НДК

16.10.2013
Американският Ramapo College of New Jersey участва на „Образование без граници”

виж всички


(02)988 86 04
0887 099 730

Адрес:гр.София, ул. Й. Гурко 74
Телефони:07001 84 48 за клиенти на Родина
+359 2 988 86 04 +359 887 099 730
Кандидат студенски курсове
Уеб дизайн и програмиране www.irisvisia.com
Google+